Produktanmeldelse: Suunto Ambit2 S

Efter at have brugt Garmin Forerunner 305 og 405 siden jeg startede med at løbe i 2007, begyndte jeg har få problemer med mit Garmin ur. Under mine løbeture genstartede uret pludselige. Uret slukkede, selvom der var over 30% strøm tilbage. Derudover fik jeg problemer med at få mine data fra uret over i Sporttracks. Efter at have kontaktet supporten hos både Garmin og Sporttracks, som ikke var til meget hjælp, måtte jeg erkende, at jeg måtte købe et nyt ur.

Min søgen efter et nyt GPS- og pulsur startede ganske naturligt med nogle Google søgninger og et kig i diverse løbemagasiner.

Jeg faldt hurtigt over Suunto, der blev beskrevet, som nogle revulusionerende ure, der sætter nye standarder for, hvad GPS- og pulsure skal kunne i dag.

De skulle finde GPS’eren indenfor 2-3 sekunder og have en lang batterilevetid. To detaljer der irriterede mig meget med mit Garmin ur.

Magasinet “Aktiv Træning” kårede i september 2013 Suunto Ambit2 S til testvinder med hele 6 stjerner, som det eneste.

Gå direkte til

 • Unboxing
 • Vægt
 • Farver
 • Finder lynhurtigt GPS’eren
 • Lang batterilevetid
 • Multisport
 • Masser af funktionaliteter
 • Alting kan forbedres
 • Movescount
 • Suunto Ambti2 S sammenlignet med andre Suunto ure
 • Suunto Ambit2 S sammenlignet med andre GPS ure
 • Konklusion

Unboxing

Suunto Ambit2 S kommer i en flot, eksklusiv mørk emballage. Du får allerede fra start følelsen af, at det er et kvalitetsur.

Unboxing Suunto Ambit2 S

Unboxing Suunto Ambit2 S

Med i æsken følger selve uret, USB oplader, pulsrem, ANT delen og en manual.

Indholdet i æsken

Indholdet i æsken

Alle urene fra Suunto er bygget til at bruge ude i naturen. Suunto Ambit2 S er lavet i et robust materiale. Du bør ikke frygte, at der kommer ridser på uret efter kort tids brug.

Suunto Ambit2 S

Suunto Ambit2 S

Pulsremen sikrer, at du hele tiden har data for din puls i uret. Du kan vælge at få vist din nuværende puls eller gennemsnitspulen på skærmen i på uret, mens du løber. Du kan tjekke pulsen i uret efter træningen. Og du har selvfølgelig alle dine data på computeren efter træningen.

Pulsrem til Suunto Ambit2 S

Pulsrem til Suunto Ambit2 S

Med i æsken følger også en USB-oplader, som du tilslutter til computeren. Hovedet på opladeren minder lidt om munden på en dinosaur. Husk at vende hovedet korrekt på uret for at oplade uret.

Suunto Ambit2 S oplader

Suunto Ambit2 S oplader

Til sidst følger en let læselig manual på engelsk med, der beskriver hvordan du hurtigt kommer i gang med at bruge uret.

Suunto manual

Suunto manual

Vægt

Uret vejer 72 gram. I forhold til urets størrelse er det ikke overaskende, at vægten er 72 gram. Til sammenligning vejer et Garmin Forerunner 410 63 gram.

Vægt på 72g

Vægt på 72g

Farver

Uret fås i fire forskellige farver. Grå, hvid, gul og rød.

Uret fås i fire farver

Uret fås i fire farver

… Sammenligning af de forskellige farver på en køkkenrulle.

Sammenligning på køkkenrulle

Sammenligning på køkkenrulle

Suunto Ambit2 S i forhold til andre GPS- og pulsure fra Suunto. Yderst til venstre er det vores Suunto Ambit2 S. Dernæst er det Suunto Ambit2 Sapphire, Suunto Ambit2 og yderst til højre er det Suunto Quest.

Sammenligning andre Suunto ure

Sammenligning andre Suunto ure

Finder lynhurtigt GPS’eren

I forhold til mange andre GPS ure, så finder Suunto Ambit2 S uret rigtig hurtigt GPS’eren. Det tager typisk 3-5 sekunder, så er du i gang. Du slipper for at lægge uret på taget på bilen og vente 1-2 minutter eller at stå udenfor de kolde vintermåneder og vente.

Første gang du bruger uret, skal du dog regne med at vente en smule længere. Jeg har også oplevet, at når jeg bevæger mig rundt til andre øer på Færøerne, så skal den lige bruge et par sekunder ekstra på at finde GPS’eren, men som udgangspunkt kan du regne med 3-5 sekunder.

Det er et stort plus ved Suunto Ambit2 S, at det kan finde GPS’eren så hurtigt!

Lang batterilevetid

Mit Garmin Forerunner 405 irriterede mig, ved at jeg blev nød til at oplade det efter 1-3 træningspas. Og jeg løber ikke engang længere ture. Suunto Ambit2 S får et stort plus i bogen for batterilevetiden.

I Suunto’s eget træningsdagbog Movescount har du mulighed for at indstille, hvor tit du vil have uret til at hente de såkaldte fixpoints fra sateliterne. Du kan vælge mellem 1, 5, 60 sekunder eller helt slå GPS’eren fra.

1 sekund giver den bedste nøjagtighed, men bruger også mest strøm. Ved 1 sekund holder batteriet i ca. 8 timer. Ved 5 sekunder holder batteriet ca. 12 timer. Vælger du 60 sekunder holder batteriet 25 timer. Og slår du GPS’eren helt fra holder batteriet ca. 150 timer.

Til dagligt henter mit uret hvert 1 sekund for at få den bedste nøjagtighed. Mine træningspas er også max 90 minutter, så der kan sagtens gå én uge, uden jeg behøver oplade uret.

Har du behov for endnu bedre batterilevetid, vil jeg anbefale dig at tage et kig på Suunto Ambit2, som har en batterilevetid på hele 15 timer ved 1 sekunds interval! Suunto Ambit2 vejer dog 88 gram i forhold til 72 gram ved Suunto Ambit2 S.

Så er spørgsmålet, om du vil have et GPS ur med 15 timers batterilevetid og en vægt på 88 gram, eller et ur med 8 timers batterilevetid og en vægt på 72 gram.

Selv dækker 8 timer mit behov, og så foretrækker jeg også at spare på de 16 gram.

Multisportur

drtudrtu

Masser af funktionalitet 

seryserysery

… Alting kan forbedres

Her kommer de mindre gode ting ved uret.

Ved Suunto Ambit2 S har jeg ikke fundet ud af at bruge det til de hurtige intervaller med korte pauser endnu. Ved intervaller foretrækker jeg at dele hver del af træningspasset op, så det lettere at få et overblik i Sporttracks efterfølgende.

 • Opvarmning
 • Interval 1
 • Joggepause
 • Interval 2
 • Joggepause
 • Interval 3
 • Afjogg

Hver del skal deles op. Men den store ulempe er, at jeg for hver del skal helt ud på “forsiden” på uret igen og så ind på Start -> Exercise -> Løb -> Finde pulsen og GPS’eren -> Trykke på start. Det kræver en hel del tryk, mens du er ude på træningen.

I mit Garmin Forerunner 405 kunne jeg bare holde på “Reset” og så trykke på “Start”.

Suunto Ambit2 S kræver altså 5 klik + vente på puls og GPS’eren i forhold til 2 klik ved Garmin Forerunner 405. Det er et stort minus ved intervaltræningen i Suunto Ambit2 S.

… ikke nok med det. I den sidste opdatering Suunto kom med, skal du vente i over 30 sekunder, når du gemmer træningspasset, mens der står “Exercise saved” i uret. Det vil sige, når jeg er færdig med mit interval, så skal jeg vente i over 30 sekunder, før jeg kan gå i gang med min joggepause, og jeg skal ind på Start -> Exercise -> Løb -> Finde pulsen og GPS’eren -> Trykke på start.

Det er til stor irritation! Jeg har været i kontakt med Suunto. De er klar over problemet og har lovet, at det bliver fikset i næste opdatering. Så må vi se, om de holder det.

En sidste ting er, når du tilslutter uret til computeren. Så bliver dine træningspas automatisk uploadet til Movescount, som er Suunto’s bud på en træningsdagbog. De vil rigtig gerne have, at du bruger Movescount, men jeg foretrækker at bruge Sporttracks.

Suunto urene er ikke fuldt integreret med Sporttracks, så en udvikler at programmeret en udvidelse, der skal få Suunto ure at virke i Sporttracks. Udvidelsen virker bare ikke altid. Nogle gange kommer en fejl frem. Andre gange bliver alle træningspas tilføjet to gange, så jeg bliver nød til at slette.

Det er naturligvis irreterende, når jeg oplever fejlene i Sporttracks med Suunto Ambit2 S.

Movescount

Det hele foregår i Movescont, hvis du skal lave ændringer i uret. Det kræver en internetforbindelse.

Suunto Ambit2 S sammenlignet med andre Suunto ure

 
Ambit2 S
Ambit2
Ambit2 Sapphire
Quest
Ambit2 R
Pris3.000 kr3.700 kr4.500 kr1.300 kr
Indbygget GPSJaJaJaNej, kan tilkøbes
Vandtæt Ja, 50mJa, 100mJa, 100mJa, 30mJa, 50m
Batterilevetid25 timer50 timer50 timer25 timer
GPS fixpointsKan tilpassesKan tilpassesKan tilpassesKan tilpasses
MultisportJaJaJaNejNej

Suunto Ambit2 S sammenlignet med andre GPS ure

Konklusion

Skal jeg give Suunto Ambit2 S en karakter fra 1-10, vil jeg give uret 8/10. Uret får et stort plus for at finde GPS’eren lynhurtigt. Den lange batterilevetid giver også et stort plus.

Hvis Suunto fiksede problemet med intervaltræningen, “Exercise Saved” problemet og lave en god udvidelse til Sporttracks, ville det få 10/10 stjerner fra mig, men jeg v

5 Comments

 1. Jacob Witt-Larsen says:

  Hej…..
  Jeg kan se at du har nogle problemer med at skifte i dine træningspas, jeg har set nogle videoer hvor det ser legende nemt ud. Prøv eks at se her:

  https://www.youtube.com/watch?v=aZcp0DTd59w

  Jeg har desværre ikke selv uret, men er ret varm på det, så vi må se om jeg snart får det ;-)

 2. Jacob Witt-Larsen says:

  Ups, det var jo denne video jeg skulle vise dig ;-)

 3. Hej Jacob

  Det var ikke i starten, men problemet kom i en opdatering. Jeg har været i kontakt med Suunto, og de er opmærksomme på det.

  De siger, det bliver løst i næste opdatering.

 4. Suunto har nu lavet en opdatering, så “Exercise saved” forsvinder inden 1-2 sekunder. Perfekt :)

Leave a Reply

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>